De therapeut

Ine SalmanMijn naam is Ine Salman.

Sinds januari 2010 werk ik als beëdigd kindertherapeut in mijn eigen praktijk "Spoenk" met individuele kinderen, met groepen en ouders. Ik ben afgestudeerd als Integratief Kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam.

Daarnaast ben ik opgeleid als coach  "Gedeeld Verdriet Kinderen", hulp bij verlies door overlijden of scheiding.
Veel kinderen krijgen op jonge leeftijd te maken met een verlies. Hun ouders zijn gescheiden of gaan scheiden of er overlijdt iemand in hun gezin. In toenemende mate zijn er kinderen die met beide verliezen te maken hebben. Ze worstelen ermee en dit is vaak merkbaar in hun functioneren en in lastig gedrag. Meestal laten ze aan de buitenkant niet zien hoe moeilijk ze het hebben maar van binnen kan het een emotionele chaos zijn.
Kinderen met een verlieservaring hebben een luisterend oor, herkenning en erkenning nodig. Dat kan individueel of in een groep met andere kinderen, zodat ze merken dat ze niet ‘gek’ zijn. Er kan in overleg hulp op maat worden georganiseerd.

Ik ben nieuwsgierig naar kinderen en hun ontwikkeling. Hoe komt het dat een kind doet zoals hij doet? Welke goede redenen heeft dit kind voor zijn gedrag? Het antwoord op deze vragen leidt naar veranderingen en naar een intenser contact en beter begrip voor elkaar. In  mijn praktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders ga ik de uitdaging aan om te onderzoeken hoe zij hun mogelijkheden kunnen inzetten om verder te komen.

Ik combineer mijn werk als therapeut met een parttime baan als Intern Begeleider op een basisschool.

Ik ben heel blij dat ik vol enthousiasme, nieuwsgierigheid, warmte, fantasie ,inspiratie en vakkennis kinderen en hun ouders mag ontvangen in mijn praktijk voor Kindertherapie.
Samen op zoek naar de kracht en de mogelijkheden!